Konkursi i Punimeve Kërkimore II – Punimet e studentëve të kualifikuar

Projekti CleanScore në kuadër të financimit të abonimit të librarisë digjitale JSTOR në universitetet publike të Shqipërisë zhvilloi Konkursin e dytë me Punime Kërkimore.

Ky konkurs u shtri në të gjithë universitetet e Shqipërisë dhe pati një numër të lartë aplikimesh.

Punimet e studentëve të cilët përmbushën kriteret kaluan dhe në sistemin antiplagjaturë dhe u kualifikuan për vlerësim nga komisioni janë si më poshtë:

Fituesit e Konkursit:

Vendi i parë: Margarita Ndoka – Universiteti Europian i Tiranës – “Studim mbi ndikimin e influencuesve të Instagramit në sjelljen e blerësve në sektorin e modës.”

Vendi i dytë: Megi Prifti – Universiteti i Tiranës, Fakulteti i Ekonomisë – “Mundesitë që ofron tregu i punës në Shqipëri dhe vështirësitë që hasin të rinjtë për të kaluar me sukses periudhën e tranzicionit nga shkolla në punë”

Vendi i dytë: Silvana Gjyli – Universiteti i Tiranës, Fakulteti i Shkencave të Natyrës – “Sintetizimi i Zeoliteve Artificialë nga Hiri Fluturues dhe Aftësitë Katalitike”

Vendi i Tretë: Sidorela Laska – Universiteti i Tiranës, Fakulteti iShkencave Sociale – “Roli i mësuesit te shëndeti mendor i maturantëve, gjatë mësimit online”

Vendi i Tretë: Renis Bakalli – Universiteti i Tiranës, Fakulteti i Ekonomisë – “TAKSIMI I CO2 DHE IMPAKTI I TIJ NË EKONOMI, RASTI I SHQIPËRISË”

Vendi i Tretë: Lidia Reçi – Universiteti i Durrësit Aleksandër Moisiu, Fakulteti i edukimit – “Probleme të arsimimit të fëmijëve romë dhe egjiptianë në kushtet e pandemisë Covid-19.”

Studentët e tjerë të cilët arritën në fazën finale janë:

 1. Aleksandra Saraçaj – Universiteti i Elbasanit Aleksandër Xhuvani, Fakulteti ekonomik – “Nga marketingu tradicional në një marketing digjital që po pushton botën”
 2. Aleksis Satka – Universiteti i Mjeksisë, Fakulteti i mjeksisë – “Krahasim në nivel molekular i vaksinave kundër COVID-19. Doza e tretë, si, pse dhe kur?”
 3. Anisa Sinanasi – Universiteti i Durrësit Aleksandër Moisiu, Fakulteti i Biznesit – “CEFTA 2006 DHE RRUGËTIMI DREJT BE. PIKËPAMJET POLITIKE- EKONOMIKE.”
 4. Anxhela Noka – Universiteti i Durrësit Aleksandër Moisiu, Fakulteti i edukimit – “Strategjitë e mësimdhënies në mbështetje të nxënësve me aftësi ndryshe”
 5. Arta Demerxhiu – Universiteti i Durrësit Aleksandër Moisiu – Fakulteti i Biznesit – “Investimet e huaja direkte (IHD) – nxitesi i rritjes se ekonomise. Rast studimi Shqiperia”
 6. Bleona Sejdini – Universiteti i Tinarës, Fakulteti i Historisë dhe Filologjisë – “Varfëria”
 7. Blerina Saraçi – Universiteti i Tiranës, Fakulteti i iHistorisë dhe Filologjisë – “Ish-rrethi i Lushnjes ose ndryshe “Hambari i Myzeqesë”
 8. Brian Shahini – Universiteti i Durrësit Aleksandër Moisiu, Fakulteti i Biznesit – “Investimet publike ne infrastrukture si faktor zhvillimi ekonomik, rasti i Shqiperise”
 9. Brixhilda Deda – Umoversoteti i Tiranës, Fakulteti i Shkencave Sociale – “Roli i medias tradicionale / online gjatë COVID – 19 me në fokus Shqipërinë”
 10. Danjela Jakaj – Universiteti i Tiranës, Fakulteti i Drejtësisë – “A duhen të legjitimohen marrëdhëniet konsensuale inçestuoze?”
 11. Eler Valishti – Universiteti i Tiranës, Fakulteti i Drejtësisë – “Dhuna ndaj grave, një analizë Juridiko-Penale dhe aspektet Fenomenologjike”
 12. Elisa Toçi – Universiteti i Tiranës, Fakulteti i Drejtësisë – “Pese arsye pse trendi i te quajturit veten feminist/e po nxit nje te ardhme pa vajza e gra”
 13. Emanuel Mërkuri – Universiteti i mjeksisë, Fakulteti i mjeksisë – “Perceptimi i qytetarëve mbi vaksinimin e detyruar në Shqipëri”
 14. Endri Ngresi – Universiteti Epoka, Fakulteti i ligjeve dhe shkencave sociale – “Korrelacioni i Demokracisë (DI) dhe Zhvillimit Njerëzor në Shqipëri (HDI), Serbi dhe Maqedoninë e Veriut (2006-2020).”
 15. Iskra Kondi – Universiteti i Tiranës, Fakulteti i iekonomisë – “Implementimi financiar i Realitetit Virtual. Studim mbi dobitë dhe reagimet e pritura nga përdoruesit.”
 16. Klarisa Roci – Universiteti i Durrësit Aleksandër Moisiu, Fakulteti i biznesit – “A përftohet lumturi nga mediat sociale?”
 17. Kristina Xhafaj – Universiteti i Tiranës, Fakulteti i Drejtësisë – “TRAJTIMI I ROLIT TË VIKTIMËS NË KRIM SIPAS LEGJISLACIONIT SHQIPTAR”
 18. Kristjana Bardho – Universiteti i Tiranës, Fakulteti i ekonomisë – “Faktorët që ndikojnë integrimin në tregun e punës të grave shqiptare: Roli i Edukimit”https://cleanscore.al/wp-content/uploads/2022/04/Kristjana-Bardho.pdf
 19. Oksana Sallja – Universiteti i Tiranës, Fakulteti i Historisë dhe Filologjisë – “Dumrea: vendi i liqeneve, destinacioni më i ri turistik në Shqipëri”
 20. Rigena Kurpali – Universiteti i Tiranës, Fakulteti i shkencave sociale – “ETIKA DHE PROFESIONI Çështjet etike”
 21. Romina Lama – Universiteti i Tiranës, Fakulteti i shkencave sociale – “Emigrimi potencial i studentëve të qytetit të Tiranës”
 22. Sara Berberi – Universiteti i Tiranës, Fakulteti i shkencave të Natyrës – “Teoria feministe në shëndetësi “Gruaja në mjekësi”
 23. Sara Gjevori – Universiteti i Mjeksisë, Fakulteti i sjeksisë – “Efektet ne organizem te dietes ketogjenike me shume pak karbohidrate”
 24. Semi Prifti – Universiteti Politeknik i Tiranës, Fakulteti Inxhinjerisë së Informacionit – “POLITIKAT E RRITJES SË ZHVILLIMIT NDAJ INPAKTIT TË MIGRACIONIT NDËRKOMBËTAR”
 25. Xhensiana Ndreka – Universiteti i Tiranës, Fakulteti i Shkencave të Natyrës – “Zevendesimi i plastikes se zakonshme nga plastika e gjelber. Nje hyrje ne shkencen e re te plastikave.”
 26. Xhorxhiana Tona – Universiteti Politeknik i Tiranës, Fakulteti i Arkitekturës dhe Urbanistikës – “Izolimi sizmik i godinave spitalore në Shqipëri”